Ukorak s promjenama; Potpuni rebranding Freelance.hr-a

05.05.2022

Kao prva platforma u regiji koja spaja freelancere i poslodavce, te jedina regionalna platforma za poslove temeljena na blockchain tehnologiji, okrećemo novu stranicu: predstavljamo novi vizualni identitet i nove mogućnosti kao prve u nizu nadolazećih promjena.

Freelance.hr su 2013. godine pokrenuli Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca (HDNP), Coworking Croatia program i Studio Antar kako bi potaknuli i podržali nezavisne profesionalce. U daljnjoj namjeri da podržimo freelancere i poslodavce, s vremenom je dio arhitekture premješten na blockchain čime je platforma decentralizirana te su naknade snižene na minimum, korisnici su preuzeli kontrolu nad svojim podacima i profilima, uvedena je mogućnost plaćanja u kriptovalutama, reputacija korisnika je sigurno pohranjena na blockchain te je isplata nakon obavljenog posla zagarantirana escrowom.

Novim vizualnim identitetom reflektiramo promjene koje su se dogodile tijekom godina i započinjemo novo poglavlje.

 

Novi logo

 

 Zastavica u novom logotipu simbolizira slobodu kao rezultat potpuno novog načina suradnje.

 

Usporedba starog i novog logotipa

 

 

 Ona je omogućena kroz:

- Freelancing i outsourcing, odnosno rad bez ograničenja tradicionalnog zaposlenja. Freelanceri se ne vezuju za jednog poslodavca, upravljaju vlastitim vremenom te imaju više izvora prihoda. Poslodavci se outsourcanjem brzinski prilagođavaju promjenama na tržištu uz istodobno optimiziranje troškova.

- Decentralizaciju, odnosno slobodnu, transparentnu i sigurnu suradnju pojedinaca iz cijeloga svijeta kroz kriptovalute i escrow. Kroz kriptovalute je poslodavcima omogućena suradnja s talentom iz zemalja koje su zatvorene za klasično poslovanje, čime za puno nižu cijenu mogu dobiti vrhunsku uslugu. Freelancerima iz represivnih režima to omogućuje sudjelovanje u globalnoj privredi. Kroz escrow su sredstva poslodavaca osigurana do uspješnog završetka projekta, a freelancerima je osigurana isplata. 

(R)evolucija poslovanja

 

Redizajn web stranice

 

S povećanjem broja korisnika i razvojem usluga, željeli smo optimizirati izgled web stranice u skladu s brendom te ju učiniti još preglednijom i lakšom za korištenje.

 

Izgled novog Freelance.hr websitea

 

Nova stranica je vizualno konzistentna, s unaprijeđenom organizacijom sadržaja te smo najvažnije informacije popratili grafikama. Osim očiglednog 🦖, poslodavci i freelanceri su uz plaćanje kriptovalutom i odabir escrowa dobili i dodatne mogućnosti:

Visibility paket - Poslodavci imaju opciju istaknuti svoj oglas za posao povećavajući vidljivost objave i time šanse  za pronalaskom vrhunskog kandidata za posao. Odabirom istog paketa freelanceri imaju opciju istaknuti svoj profil na određen broj dana omogućujući da ih poslodavci lakše uoče.

 

Visibility za poslodavce

 

Partnerski program - Korisnicima platforme je omogućena zarada dijeljenjem posredničke poveznice i dovođenjem novih korisnika. Ukoliko se posao plaća u kriptovaluti te je za njega odabran escrow, korisnik zarađuje 20% od obavljenog posla. Recimo da ste doveli freelancera te je obavio posao u vrijednosti od 3000 $ - u tom ste slučaju zaradili 600 $, a ni orali ni kopali. Također, ukoliko dovedeni korisnik odabere Visibility paket na određen broj dana, za svaki dan dobivate 10b%. Recimo da ste doveli poslodavca koji je odlučio istaknuti svoj oglas na 5 dana, što je 300 kuna - u tom ste slučaju zaradili 30 kuna, on je zaposlio odgovarajućeg kandidata, a vi zaradili dovoljno da vas sve izvedete na kavu.

Kao i uvijek, prioritet nam je zadržati jednostavnost korištenja, stoga je freelancerima i poslodavcima i dalje omogućena brza registracija i objava poslova.

 

Što je iduće?


Redizajn web stranice je samo početak. Nastavljamo ju održavati, ažurirati novim sadržajem i osluškivati potrebe korisnika. Naši društveni kanali također dobivaju novi izgled, od covera i profilnih fotografija do postova. 

U sklopu Partnerskog programa planiramo razviti i sistem Decentralizirane agencije gdje sami korisnici platforme spajaju poslodavce i freelancere te za to dobivaju postotak od posla kojega su spojeni korisnici izvršili preko platforme. S vremenom želimo omogućiti upravo to da korisnici budu glavni donositelji odluka te pokretači platforme.

Ultimativno, gradeći globalnu zajednicu koja koristi globalnu valutu, želimo stvoriti bolje ekonomske prilike za freelancere i poslodavce iz regije i iz cijeloga svijeta.

Dobrodošli u budućnost poslovanja.