Top 5 remote poslova nedavno objavljenih na Freelance.hr

08.03.2022

S obzirom na trenutne okolnosti u svijetu, volimo vjerovati da remote poslovi barem donekle doprinuse boljitku čovječanstva. Ipak ih možemo raditi od bilo gdje, odrađivati nekoliko projekata istovremeno, uz posao, kao dodatnu zaradu ili samo kad prigusti. Srećom, remote poslovi i freelancing su popularniji no ikada.

Doduše, dobre poslove nije lako naći - posebno u svijetu kriptovalute, tehnologije i blockchaina. Zato su platforme poput Freelance.hr - a toliko korisne. Zgodno je imati središte u kojem poslodavci i freelanceri mogu sklopiti suradnju bez obzira na lokacijsku, vremensku ili ekonomsku razliku.

Izdvojili smo pet zanimljivih ponuda za posao sa naše platforme. Nadamo se da ćete pronaći barem jednu ili dvije po svom ukusu.

 

 1. Copywriter s dobrim poznavanjem tehnologije

 

Ukratko, RNKD Media traži nekoga tko je jednako vješt s perom, kao i stylus olovkom. Riječ je o zanimljivom poslu pisanja za njihov tehnološki blog na engleskom jeziku.

Isto tako, poznavanje SEO-a i drugih alata za pretraživanje ključnih riječi je dobrodošlo, ako ne i obavezno. Uostalom, oni žele da netko zaista pročita sadržaj kojeg napišeš.

 


2. Moderator Telegram zajednice

 

Imamo još jedan posao za ekstroverte ili one koji se tako osjećaju samo u online svijetu. Ovaj se sastoji od odgovaranja na poruke, animiranja korisnika, rješavanja upita i slično na Telegramu - servisu za razmjenu poruka.

Kao i obično, očekuje se da imaš dobre komunikacijske vještine i vedar duh/sposobnost fejkanja istoga čak i ponedjeljkom ujutro. Potrebno je iskustvo i znanje u svijetu kriptovaluta i blockchaina, dok je iskustvo u vođenju online zajednice dobrodošlo iako nije obavezno. Odlično znanje engleskog je a must.


3. Stručnjak za SEO

 

SEO (optimizacija za tražilice) postao je obavezan dio održavanja nečije online prisutnosti. Otmjene riječi i atraktivni naslovi više nisu dovoljni - sadržaj mora biti prilagođen Googleu. 

Zbog toga je privatni korisnik odlučio potražiti SEO stručnjaka. Moraš imati iskustvo i dobre reference, a o plaći se može pregovarati. Uostalom, ipak je to posao na daljinu pa je faktor pogodnosti uvijek tu. 

Ako se smatraš piscem sa žicom za marketing, mogao bi biti posao za tebe.

 

 

4. Marketinški stručnjak za poticanje rasta NFT igre

 

Bez obzira na to što misliš o NFT-evima, neporecivo je da su postali sveprisutni u svijetu tehnologije i poslovanja, ali i igara.

Traži se marketinški stručnjak i NFT entuzijast koji će promovirati povijesnu NFT igricu, privlačiti igrače i s njima komunicirati na dnevnoj bazi.

Ono što je potrebno je temeljito poznavanje NFT-a, blockchaina i gaminga te poznavanje društvenih medija kao što su Reddit, Twitter, Discord i Telegram.

 

5. Stručnjak za izradu 3D modela

 

3D modeli su posvuda. Oni su prikladan način da detaljno vidimo, na primjer, komad namještaja prije kupnje. 

Biosan Madraci traže odgovornog i vještog umjetnika 3D modela koji može izraditi 10 modela madraca i kreveta. Možeš provjeriti njihovu web stranicu i procijeniti da li su tvoje vještine dorasle izazovu.

 

 

Prijavi se na još više remote poslova

 

Ovo je samo djelić ponude online i remote poslova na Freelance.hr-u. Ako se ne nalaziš ni u jednom od njih, ne brini, pretraži sve poslove i možda nađeš jedan stvoren za tebe.


…Što je to? Oh, ti si poslodavac, a ne netko tko traži posao...?! Nema problema, pronađi pravu osobu za odrađivanje projekta objavom besplatnog oglasa za posao.