Kako P2E igre poput Etherizationa revolucioniziraju igranje sa stvarnom vrijednošću i nagradama

10.05.2023

Blockchain igranje u porastu je posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući sve većoj popularnosti modela igraj i zaradi (P2E). P2E igre pružaju rješenje za tradicionalni model igranja, gdje igrači ulažu vrijeme i trud bez ikakve opipljive nagrade. P2E igre omogućuju igračima da zarade stvarnu vrijednost za svoja postignuća u igri. Ovaj je model potreban jer se centralizirane igre mogu isključiti, blokirati pristup ili proizvoljno promijeniti pravila, ostavljajući igrače u pasivnom položaju. Decentralizirane blockchain igre poput Etherizationa, s druge strane, nude igračima pravo vlasništvo nad njihovom imovinom u igri i transparentan i nepromjenjiv sustav.

Etherization je prva P2E blockchain igra, postavljena na Ethereum mrežu 2016. godine. 100% je decentralizirana, i frontend i backend, te čak ima decentralizirane domene, etherization.nft (Unstoppable domains) i wethz.eth (ENS). Za razliku od drugih "decentraliziranih" igara koje za neke dijelove ovise o centraliziranim poslužiteljima, Etherization je doista decentraliziran. To znači da igrači imaju potpunu kontrolu nad svojom imovinom u igri i mogu biti sigurni da su njihova postignuća prepoznata i transparentno nagrađena.
 

 

U Etherizationu igrači mogu razvijati svoje gradove, zaraditi ERC20 tokene (ime tokena bit će uskoro otkriveno) i povećati ERC20 proizvodnju putem vazala, kulture i mehanike temeljene na riziku. Svaki grad u igri predstavljen je kao nezamjenjivi token (NFT), koji je jedinstven i ne može se duplicirati. Igrači mogu kupovati i prodavati gradove na otvorenom tržištu, stvarajući novu ekonomiju unutar igre. Što je vaš grad uspješniji, to više možete zaraditi. To stvara snažan poticaj za igrače da ulože vrijeme i trud u igru.
 

 

Wolf Game i Axie Infinity dvije su druge popularne P2E blockchain igre. Wolf Game je decentralizirana igra preživljavanja u kojoj igrači moraju raditi zajedno kako bi preživjeli i napredovali. Igrači mogu zaraditi WOOL žetone doprinoseći zajednici i izvršavajući zadatke u igri. Axie Infinity je, s druge strane, igra u kojoj igrači mogu zaraditi AXS tokene uzgojem, borbom i razmjenom slatkih bića zvanih Axies. Obje igre stekle su ogromnu popularnost posljednjih godina i dokazale su da P2E modeli mogu biti isplativi za igrače i održivi za programere.
 

 

P2E igranje može se promatrati kao oblik freelancinga gdje igrači mogu zaraditi ERC20 za svoje vrijeme i trud. Kako sve više i više ljudi traži alternativne oblike prihoda, P2E igranje se pokazalo kao održiva opcija. Eterizacija, sa svojim potpuno decentraliziranim sustavom i transparentnom mehanikom, prednjači u industriji P2E igara. Ako tražite zabavnu i privlačnu igru koja vas nagrađuje za vaš trud, ne tražite dalje od Etherizationa. Pridružite se Etherization zajednici već danas, iskujte svoje gradove i počnite graditi svoje virtualno carstvo dok pritom zarađujete ERC20 tokene.

Pridruži nam se:
Website |Twitter  |Discord | OpenSea