• 2. mjesto po popularnosti
  • Registriran dana 14.03.2013
Kontakt informacije ovog nezavisnog profesionalca dostupne su samo registriranim korisnicima

Kreativno Pisanje

  • Kreativno pisanje / Copywriting
  • E-knjige i blogovi
  • Novinarstvo i pisanje članaka
  • Po dogovoru (kn). Po dogovoru.
  • Više od 6 godina

O meni

Rođena 1977. u Zagrebu. Diplomirala engleski i hrvatski na FFZG, magistrirala komparativnu književnost. Nakon 4 godine u Turističkoj zajednici grada Zagreba, od 2007. freelance prevoditeljica i lektorica. Blogerica (gurwoman.blog.hr), kolumnistica (nekoć Klik i Pleasure, danas Dobra hrana) i pasionirana kvizašica. Ljubav prema piskaranju, lutanju, dobroj kapljici i slasnom zalogaju pretočila u projekt Taste of Croatia, prvi hrvatski nezavisni digitalni enogastronomski vodič. Odnedavno i majka jednog čeda.

Povijest poslova

Kreativno pisanje na razne se načine provlači kroz cijelu moju karijeru, počevši još od faksa. Primarno se bavim prijevodom i lekturom (engleski i hrvatski), većinom audiovizualnog materijala i tekstova s područja književnosti, marketinga, turizma, enogastronomije. Rad s nekim klijentima (Proximity, Turistička zajednica grada Zagreba, Dukat, Meneghetti vina...) osim osnovnog prijevoda uključivao je i kreativnu prilagodbu promotivnih tekstova. Primjer su kampanje koje je Proximity radio za HTC, Zewu i Libresse.
Za Hrvatsku turističku zajednicu 2011. bila sam community manager na projektu My Croatian Experience (projekt vodili Bruketa & Žinić).
Kreativni crv u guzici, skribomanija i interes za nove medije nagnali su me da s još troje blogera osnujem Taste of Croatia, enogastronomski web i mobilni vodič po Hrvatskoj, pisan na engleskom jeziku. Već tri godine uspješno (su)vodim složeni projekt Taste of Croatia, za koji gotovo svakodnevno pišem autorske tekstove i uređujem profile na Facebooku i Twitteru.